Sakamoto, Ryuichi
imdb_iconэта персона на IMDb
jpopstop_iconэта персона на JpopStop!
wiki_iconстатья в википедии

November 11, ShoppingFestival

Crows are back!

 

Сакамото Рюуйти

[ Sakamoto, Ryuichi ]
Общая информация
Русская транскрипция: Сакамото Рюуйти [транслитерация каны по системе Поливанова]
Транслитерация романизации: Сакамото Рюичи
Имя на родном языке: 坂本 龍一 (さかもと りゅういち)
Фамилия: Сакамото
Страна: Япония
Дата рождения: четверг, 17 января, [64 года]
Место рождения: Токио, Япония
Биография

Сакамото Рюуйти (SAKAMOTO Ryuichi / 坂本 龍一 / さかもと りゅういち) — японский композитор и актёр, родился в четверг, 17 января, 1952 года, в Токио, Япония.

Trivia
  • Member of techno-pop group Yellow Magic Orchestra, along with Haruomi Hosono and Yukihiro Takahashi
  • For the two movies in which he has acted in major roles, Merry Christmas Mr. Lawrence (1983) and The Last Emperor (1987), he also composed the original score
  • His New York based studio/production company KAB stands for Kinetic, Art and Business.
  • Graduated from Tokyo National University's Fine Arts & Music program with a B.A. in music composition as well as an M.A. with special emphasis on electronic & ethnic music.
Фильмография
Как актер:
  • 2004 Nazo no hômu pêji sararîman neo
  • 1998 New Rose Hotel
  • 1987 The Last Emperor в роли Amakasu
  • 1983 Merry Christmas Mr. Lawrence в роли Capt. Yonoi
  • 2010 Burning Ice
  • 2007 .hack//G.U. Vol.3: Aruku you na hayasa de
  • 2006 Seiken densetsu 4
  • 2008 Soulcalibur IV
  • 2006 Ghosts
  • 2003 Femme Fatale: Dream Within a Dream
  • 1999 D no Shokutaku 2
  • 1992 Les variacions Gould
  • 2011 World Happiness 2011
  • 2011 Music Ltd.
  • 2010 Nikkei supesharu kanburia kyûden
  • 2010 Schola: Sakamoto Ryûichi ongaku no gakkô
  • 2010 Yoshinaga Sayuri: Heiwa e no kizuna
  • 2010 What a wonderful world!: Utsukushii chikyu e no sanka
  • 2010 Daimei no nai ongakukai
  • 2010 Ryûichi Sakamoto on Kiyoshiro Imawano
  • 2010 Watch: Ryuichi Sakamoto Playing the Piano 2009 Japan
  • 2010 World Happiness 2010
  • 2010 Burning Ice
  • 2009 World Happiness 2009
  • 2009 Bakushô mondai no nippon no kyôyô
  • 2009 Post YMO
  • 2009 Ryuichi Sakamoto: Japan Tour 2009
  • 2009 Subarashii sekai
  • 2009 News Zero
  • 2009 Songs
  • 2009 Teppen!
  • 2009 Sun Sun sûpâ nyûsu
  • 2009 Japan Countdown
  • 2009 Watashi no 1 satsu, nihon no 100 satsu
  • 2009 World Happiness 2008
  • 2009 Hanamaru mâketto
  • 2009 Seikatsu hot morning
  • 2009 Premium 10
  • 2009 Music Station
  • 2009 Ink Music: In the Land of the Hundred-Tongued Lyricist
  • 2008 Save the future: Omoi wo tsunagu yushi
  • 2008 KDDI Presents Music Lovers
  • 2008 Utp
  • 2008 Shiru wo tanoshimu
  • 2008 LIFE: Fluid, Invisible, Inaudible...
  • 2008 100 Nen Interview
  • 2008 HAS/YMO: Haruomi Hosono+Yukihiro Takahashi+Ryuichi Sakamoto
  • 2007 Bokura no jidai
  • 2007 Live Earth
  • 2006 HAS/HAS Human Audio Sponge: Live in Barcelona-Tokyo
  • 2005 Interview with Ryuichi Sakamoto
  • 2004 Hey! Hey! Hey! Music Champ
  • 2004 News 23
  • 2003 Wild Sketch Show Live 2002
  • 2003 Femme Fatale: Dream Within a Dream
  • 2002 Tetsuko no heya
  • 2001 Hosono Haruomi: Yellow Magic Show
  • 2000 Jônetsu tairiku
  • 1996 Doyô soriton side-B
  • 1993 YMO Saisei Live
  • 1993 Minasan no okage desu
  • 1992 Cerimònia d'inauguració jocs olímpics Barcelona '92
  • 1991 The Simple Truth: A Concert for Kurdish Refugees
  • 1991 Gottsu ê kanji
  • 1990 Ryu's bar: Kimama ni ii yoru
  • 1988 Brand New Day
  • 1988 Osharé 30/30
  • 1985 Metrópolis
  • 1985 Tokyo melody: un film sur Ryuichi Sakamoto
  • 1984 YMO Propaganda
  • 1983 YMO Special
  • 1983 You
  • 1983 Quiz do re mi fa don!
  • 1983 Oretachi Hyokin zoku
  • 1982 Waratte iitomo!
  • 1982 Music Fair
  • 1982 The Top 10
  • 1980 Yoru no hitto sutajio
  • 2010 Jônetsu tairiku
  • 2009 Kyôiku terebi no gyakushû: Yomigaeru kyoshô no kotoba
  • 1999 Madonna: The Video Collection 93:99
Как композитор:
  • 2010 Dhobi Ghat
  • 2009 Zanan-e bedun-e mardan
  • 2009 Silk
  • 2005 Zarin
  • 2005 Hoshi ni natta shônen
  • 2004 Tony Takitani
  • 2004 Original Child Bomb
  • 2004 Appurushîdo
  • 2004 Seven Samurai 20XX
  • 2003 Life Is Journey
  • 2003 Los rubios
  • 2002 Femme Fatale
  • 2002 Alexei to izumi
  • 2002 Derrida
  • 2000 Eien no ko
  • 1999 Gohatto
  • 1998 Love Is the Devil: Study for a Portrait of Francis Bacon
  • 1998 Snake Eyes
  • 1995 Wild Side
  • 1993 Little Buddha
  • 1993 Wild Palms
  • 1993 Rabbit Ears: Peachboy
  • 1992 Wuthering Heights
  • 1992 Cerimònia d'inauguració jocs olímpics Barcelona '92
  • 1992 Topâzu
  • 1991 Tacones lejanos
  • 1990 The Sheltering Sky
  • 1990 The Handmaid's Tale
  • 1989 News 23
  • 1987 The Last Emperor
  • 1987 Ôritsu uchûgun Oneamisu no tsubasa
  • 1986 Koneko monogatari
  • 1985 Tokyo melody: un film sur Ryuichi Sakamoto
  • 1984 YMO Propaganda
  • 1983 Merry Christmas Mr. Lawrence
  • 1983 Daijôbu, mai furendo
  • 2011 Sonhos Pop
  • 2010 Schola: Sakamoto Ryûichi ongaku no gakkô
  • 2010 Kyatapirâ
  • 2009 Post YMO
  • 2009 Basura
  • 2009 Ryuichi Sakamoto: Japan Tour 2009
  • 2009 Songs
  • 2008 Tokyo!
  • 2008 Skins
  • 2007 Ekusu makina
  • 2007 Premium 10
  • 2006 Seiken densetsu 4
  • 2006 Babel
  • 2004 Peace One Day
  • 2004 Appurushîdo
  • 2001 Roji e: Nakagami Kenji no nokoshita firumu
  • 2001 Hosono Haruomi: Yellow Magic Show
  • 1997 Tokyo biyori
  • 1996 Joe's Apartment
  • 1996 Art City 1: Making It in Manhattan
  • 1994 Jimmy Hollywood
  • 1990 The Cream of Eric Clapton
  • 1989 News 23
  • 1989 Black Rain
  • 1989 Kotia päin
  • 1986 Koneko monogatari
  • 1986 Japão - Uma Viagem no Tempo
  • 1983 Merry Christmas Mr. Lawrence
  • 1982 Music Fair
  • 1982 You
  • 1980 Yoru no hitto sutajio
  • 2009 Fumô chitai
  • 2009 Silk
  • 2002 Femme Fatale
  • 1999 Poppoya
  • 1998 Snake Eyes
  • 1995 Wild Side
  • 1993 Little Buddha
  • 1991 Tacones lejanos
  • 1987 Ôritsu uchûgun Oneamisu no tsubasa
  • 2004 Nazo no hômu pêji sararîman neo
  • 1998 New Rose Hotel
  • 1987 The Last Emperor
  • 1983 Merry Christmas Mr. Lawrence
  • 2010 Burning Ice
  • 2007 .hack//G.U. Vol.3: Aruku you na hayasa de
  • 2006 Seiken densetsu 4
  • 2008 Soulcalibur IV
  • 2006 Ghosts
  • 2003 Femme Fatale: Dream Within a Dream
  • 1999 D no Shokutaku 2
  • 1992 Les variacions Gould
  • 2011 World Happiness 2011
  • 2011 Music Ltd.
  • 2010 Nikkei supesharu kanburia kyûden
  • 2010 Schola: Sakamoto Ryûichi ongaku no gakkô
  • 2010 Yoshinaga Sayuri: Heiwa e no kizuna
  • 2010 What a wonderful world!: Utsukushii chikyu e no sanka
  • 2010 Daimei no nai ongakukai
  • 2010 Ryûichi Sakamoto on Kiyoshiro Imawano
  • 2010 Watch: Ryuichi Sakamoto Playing the Piano 2009 Japan
  • 2010 World Happiness 2010
  • 2010 Burning Ice
  • 2009 World Happiness 2009
  • 2009 Bakushô mondai no nippon no kyôyô
  • 2009 Post YMO
  • 2009 Ryuichi Sakamoto: Japan Tour 2009
  • 2009 Subarashii sekai
  • 2009 News Zero
  • 2009 Songs
  • 2009 Teppen!
  • 2009 Sun Sun sûpâ nyûsu
  • 2009 Japan Countdown
  • 2009 Watashi no 1 satsu, nihon no 100 satsu
  • 2009 World Happiness 2008
  • 2009 Hanamaru mâketto
  • 2009 Seikatsu hot morning
  • 2009 Premium 10
  • 2009 Music Station
  • 2009 Ink Music: In the Land of the Hundred-Tongued Lyricist
  • 2008 Save the future: Omoi wo tsunagu yushi
  • 2008 KDDI Presents Music Lovers
  • 2008 Utp
  • 2008 Shiru wo tanoshimu
  • 2008 LIFE: Fluid, Invisible, Inaudible...
  • 2008 100 Nen Interview
  • 2008 HAS/YMO: Haruomi Hosono+Yukihiro Takahashi+Ryuichi Sakamoto
  • 2007 Bokura no jidai
  • 2007 Live Earth
  • 2006 HAS/HAS Human Audio Sponge: Live in Barcelona-Tokyo
  • 2005 Interview with Ryuichi Sakamoto
  • 2004 Hey! Hey! Hey! Music Champ
  • 2004 News 23
  • 2003 Wild Sketch Show Live 2002
  • 2003 Femme Fatale: Dream Within a Dream
  • 2002 Tetsuko no heya
  • 2001 Hosono Haruomi: Yellow Magic Show
  • 2000 Jônetsu tairiku
  • 1996 Doyô soriton side-B
  • 1993 YMO Saisei Live
  • 1993 Minasan no okage desu
  • 1992 Cerimònia d'inauguració jocs olímpics Barcelona '92
  • 1991 The Simple Truth: A Concert for Kurdish Refugees
  • 1991 Gottsu ê kanji
  • 1990 Ryu's bar: Kimama ni ii yoru
  • 1988 Brand New Day
  • 1988 Osharé 30/30
  • 1985 Metrópolis
  • 1985 Tokyo melody: un film sur Ryuichi Sakamoto
  • 1984 YMO Propaganda
  • 1983 YMO Special
  • 1983 You
  • 1983 Quiz do re mi fa don!
  • 1983 Oretachi Hyokin zoku
  • 1982 Waratte iitomo!
  • 1982 Music Fair
  • 1982 The Top 10
  • 1980 Yoru no hitto sutajio
  • 2010 Jônetsu tairiku
  • 2009 Kyôiku terebi no gyakushû: Yomigaeru kyoshô no kotoba
  • 1999 Madonna: The Video Collection 93:99
(другие роли):
  • 2010 Burning Ice
  • 2007 .hack//G.U. Vol.3: Aruku you na hayasa de
  • 2006 Seiken densetsu 4
  • 2008 Soulcalibur IV
  • 2006 Ghosts
  • 2003 Femme Fatale: Dream Within a Dream
  • 1999 D no Shokutaku 2
  • 1992 Les variacions Gould
  • 2011 World Happiness 2011
  • 2011 Music Ltd.
  • 2010 Nikkei supesharu kanburia kyûden
  • 2010 Schola: Sakamoto Ryûichi ongaku no gakkô
  • 2010 Yoshinaga Sayuri: Heiwa e no kizuna
  • 2010 What a wonderful world!: Utsukushii chikyu e no sanka
  • 2010 Daimei no nai ongakukai
  • 2010 Ryûichi Sakamoto on Kiyoshiro Imawano
  • 2010 Watch: Ryuichi Sakamoto Playing the Piano 2009 Japan
  • 2010 World Happiness 2010
  • 2010 Burning Ice
  • 2009 World Happiness 2009
  • 2009 Bakushô mondai no nippon no kyôyô
  • 2009 Post YMO
  • 2009 Ryuichi Sakamoto: Japan Tour 2009
  • 2009 Subarashii sekai
  • 2009 News Zero
  • 2009 Songs
  • 2009 Teppen!
  • 2009 Sun Sun sûpâ nyûsu
  • 2009 Japan Countdown
  • 2009 Watashi no 1 satsu, nihon no 100 satsu
  • 2009 World Happiness 2008
  • 2009 Hanamaru mâketto
  • 2009 Seikatsu hot morning
  • 2009 Premium 10
  • 2009 Music Station
  • 2009 Ink Music: In the Land of the Hundred-Tongued Lyricist
  • 2008 Save the future: Omoi wo tsunagu yushi
  • 2008 KDDI Presents Music Lovers
  • 2008 Utp
  • 2008 Shiru wo tanoshimu
  • 2008 LIFE: Fluid, Invisible, Inaudible...
  • 2008 100 Nen Interview
  • 2008 HAS/YMO: Haruomi Hosono+Yukihiro Takahashi+Ryuichi Sakamoto
  • 2007 Bokura no jidai
  • 2007 Live Earth
  • 2006 HAS/HAS Human Audio Sponge: Live in Barcelona-Tokyo
  • 2005 Interview with Ryuichi Sakamoto
  • 2004 Hey! Hey! Hey! Music Champ
  • 2004 News 23
  • 2003 Wild Sketch Show Live 2002
  • 2003 Femme Fatale: Dream Within a Dream
  • 2002 Tetsuko no heya
  • 2001 Hosono Haruomi: Yellow Magic Show
  • 2000 Jônetsu tairiku
  • 1996 Doyô soriton side-B
  • 1993 YMO Saisei Live
  • 1993 Minasan no okage desu
  • 1992 Cerimònia d'inauguració jocs olímpics Barcelona '92
  • 1991 The Simple Truth: A Concert for Kurdish Refugees
  • 1991 Gottsu ê kanji
  • 1990 Ryu's bar: Kimama ni ii yoru
  • 1988 Brand New Day
  • 1988 Osharé 30/30
  • 1985 Metrópolis
  • 1985 Tokyo melody: un film sur Ryuichi Sakamoto
  • 1984 YMO Propaganda
  • 1983 YMO Special
  • 1983 You
  • 1983 Quiz do re mi fa don!
  • 1983 Oretachi Hyokin zoku
  • 1982 Waratte iitomo!
  • 1982 Music Fair
  • 1982 The Top 10
  • 1980 Yoru no hitto sutajio
  • 2010 Jônetsu tairiku
  • 2009 Kyôiku terebi no gyakushû: Yomigaeru kyoshô no kotoba
  • 1999 Madonna: The Video Collection 93:99
Играет себя:
  • 2011 World Happiness 2011
  • 2011 Music Ltd.
  • 2010 Nikkei supesharu kanburia kyûden
  • 2010 Schola: Sakamoto Ryûichi ongaku no gakkô
  • 2010 Yoshinaga Sayuri: Heiwa e no kizuna
  • 2010 What a wonderful world!: Utsukushii chikyu e no sanka
  • 2010 Daimei no nai ongakukai
  • 2010 Ryûichi Sakamoto on Kiyoshiro Imawano
  • 2010 Watch: Ryuichi Sakamoto Playing the Piano 2009 Japan
  • 2010 World Happiness 2010
  • 2010 Burning Ice
  • 2009 World Happiness 2009
  • 2009 Bakushô mondai no nippon no kyôyô
  • 2009 Post YMO
  • 2009 Ryuichi Sakamoto: Japan Tour 2009
  • 2009 Subarashii sekai
  • 2009 News Zero
  • 2009 Songs
  • 2009 Teppen!
  • 2009 Sun Sun sûpâ nyûsu
  • 2009 Japan Countdown
  • 2009 Watashi no 1 satsu, nihon no 100 satsu
  • 2009 World Happiness 2008
  • 2009 Hanamaru mâketto
  • 2009 Seikatsu hot morning
  • 2009 Premium 10
  • 2009 Music Station
  • 2009 Ink Music: In the Land of the Hundred-Tongued Lyricist
  • 2008 Save the future: Omoi wo tsunagu yushi
  • 2008 KDDI Presents Music Lovers
  • 2008 Utp
  • 2008 Shiru wo tanoshimu
  • 2008 LIFE: Fluid, Invisible, Inaudible...
  • 2008 100 Nen Interview
  • 2008 HAS/YMO: Haruomi Hosono+Yukihiro Takahashi+Ryuichi Sakamoto
  • 2007 Bokura no jidai
  • 2007 Live Earth
  • 2006 HAS/HAS Human Audio Sponge: Live in Barcelona-Tokyo
  • 2005 Interview with Ryuichi Sakamoto
  • 2004 Hey! Hey! Hey! Music Champ
  • 2004 News 23
  • 2003 Wild Sketch Show Live 2002
  • 2003 Femme Fatale: Dream Within a Dream
  • 2002 Tetsuko no heya
  • 2001 Hosono Haruomi: Yellow Magic Show
  • 2000 Jônetsu tairiku
  • 1996 Doyô soriton side-B
  • 1993 YMO Saisei Live
  • 1993 Minasan no okage desu
  • 1992 Cerimònia d'inauguració jocs olímpics Barcelona '92
  • 1991 The Simple Truth: A Concert for Kurdish Refugees
  • 1991 Gottsu ê kanji
  • 1990 Ryu's bar: Kimama ni ii yoru
  • 1988 Brand New Day
  • 1988 Osharé 30/30
  • 1985 Metrópolis
  • 1985 Tokyo melody: un film sur Ryuichi Sakamoto
  • 1984 YMO Propaganda
  • 1983 YMO Special
  • 1983 You
  • 1983 Quiz do re mi fa don!
  • 1983 Oretachi Hyokin zoku
  • 1982 Waratte iitomo!
  • 1982 Music Fair
  • 1982 The Top 10
  • 1980 Yoru no hitto sutajio
  • 2010 Jônetsu tairiku
  • 2009 Kyôiku terebi no gyakushû: Yomigaeru kyoshô no kotoba
  • 1999 Madonna: The Video Collection 93:99

Видеоролики

Ссылки на другие ресурсы

Официальный сайт
ссылка на: http://www.sitesakamoto.com

Поделитесь своими мыслями и мнением

Приветствуются ссылки на страницы, посвященные Сакамото Рюуйти , фансайты, биографии, фотографии или видеоролики.

comments powered by Disqus
Фильмы

Фильмография

(неполная)
TabooTaboo

Табу

Gohatto

композитор/композитор

Год: 1999

Last Emperor, TheLast Emperor, The

Последний Император

Last Emperor, The

в роли Амакасу

Год: 1987

 




©2010 asiacue.com — Обратная связьПолитика конфиденциальности