Sakamoto, Maaya
imdb_iconэта персона на IMDb
jpopstop_iconэта персона на JpopStop!
wiki_iconстатья в википедии

November 11, ShoppingFestival

Crows are back!

 

Сакамото Маая

[ Sakamoto, Maaya ]
Общая информация
Русская транскрипция: Сакамото Маая [транслитерация каны по системе Поливанова]
Имя на родном языке: 坂本 真綾 (さかもと まあや)
Фамилия: Сакамото
Страна: Япония
Дата рождения: понедельник, 31 марта, [36 лет]
Место рождения: Токио, Япония
Биография

Сакамото Маая (SAKAMOTO Maaya / 坂本 真綾 / さかもと まあや) — японская актриса, родилась в понедельник, 31 марта, 1980 года, в Токио, Япония.

Trivia
  • Fluent in Japanese, can speak some English.
  • Gave her first U.S. concert on July 3rd at the 2005 Anime Expo in Anaheim, California. During the eight song concert (with a one song encore), Ms. Sakamoto amazed her fans by speaking entirely in fluent English throughout the show. She was also repeatedly overwhelmed with happiness at the size and energy of the several thousand-strong crowd, much to the audience's delight.
  • Does the Japanese dub voice over for actress Natalie Portman.
  • Does the Japanese dub voice over for actress Claire Danes.
  • Best known for her collaborations with composer Yôko Kanno.
  • Frequently works on animes from Clamp.
Фильмография
Как актриса:
  • 2010 Kuroshitsuji II
  • 2010 Gekijouban Trigun: Badlands Rumble
  • 2010 The Tatami Galaxy
  • 2010 Arakawa andâ za burijji
  • 2010 Dead or Alive Paradise
  • 2009 Fainaru fantajî XIII в роли Claire Farron
  • 2009 Canaan
  • 2009 Gekijô ban Kara no kyôkai: Satsujin kôsatsu
  • 2009 Evangerion shin gekijôban: Ha
  • 2009 Sôru îtâ
  • 2009 Kuroshitsuji
  • 2009 Kuroshitsuji: Phantom & Ghost
  • 2009 Tsubasa: Shunraiki в роли Tomoyo
  • 2008 Mugen no Juunin
  • 2008 Shirokishi monogatari: Inishie no kodô
  • 2008 Gekijô ban Kara no kyôkai: Dai roku shô - Bôkyaku rokuon
  • 2008 Gekijô ban Kara no kyôkai: Dai go shô - Mujun rasen
  • 2008 Kôkaku kidôtai 2.0
  • 2008 Wârudo disutorakushon: Sekai bokumetsu no rokunin
  • 2008 Gekijô ban Kara no kyôkai: Dai yon shô - Garan no dô
  • 2008 Armored Core: For Answer
  • 2008 Gekijô ban Kara no kyôkai: Dai san shô - Tsukakû zanryû
  • 2008 Rûn fakutorî 2
  • 2008 Shin Kyûseishu densetsu Hokuto no Ken - Toki den в роли Lin
  • 2007 Gekijô ban Kara no kyôkai: Dai ni shô - Satsujin kôsatsu (zen)
  • 2007 .hack//G.U. Trilogy
  • 2007 Gekijô ban Kara no kyôkai: Dai isshô - Fukan fûkei
  • 2007 Ace Combat 6: Kaihô heno senka
  • 2007 Desu nôto
  • 2007 Shin kyûseishu densetsu Hokuto no Ken: Raô den - Gekitô no shô в роли Lin
  • 2007 Kingdom Hearts II: Final Mix+ в роли Aerith Gainsborough
  • 2007 Crisis Core: Final Fantasy VII в роли Aerith Gainsborough
  • 2006 Kanon
  • 2006 Jeanne d'Arc в роли Jeanne d'Arc
  • 2006 Sonic the Hedgehog
  • 2006 Dead or Alive Xtreme 2 в роли Lisa
  • 2006 Ôran kôkô hosutobu
  • 2006 Tsubasa kuronikuru
  • 2006 Persona 3
  • 2006 Shin kyûseishu densetsu Hokuto no Ken: Raô den - Jun'ai no shô в роли Lin
  • 2005 Dead or Alive 4
  • 2005 Kingdom Hearts II в роли Aerith Gainsborough
  • 2005 Kidô senshi Gundam Seed Destiny
  • 2005 Final Fantasy VII: Advent Children в роли Aerith Gainsborough
  • 2005 Gekijôban XXXHolic Manatsu no yoru no yume в роли Tomoyo
  • 2005 Gekijôban tsubasa chronicle: Tori kago no kuni no himegumi в роли Princess Tomoyo
  • 2004 Top wo Nerae 2!
  • 2003 Bujingai
  • 2003 Saint Seiya: The Hades Chapter - Sanctuary
  • 2003 .hack//Zettai houi vol. 4 в роли Natsume
  • 2003 Wolf's Rain
  • 2003 Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball в роли Lisa
  • 2003 .hack//Tasogare no udewa densetsu
  • 2003 .hack//GIFT в роли Aura
  • 2002 Panzer Dragoon Orta
  • 2002 .hack//Shinshoku osen vol. 3 в роли Natsume
  • 2002 .hack//Akusei heni vol. 2 в роли Natsume
  • 2002 .hack//Osen kakudai vol. 1 в роли Aura
  • 2002 Kingdom Hearts в роли Aerith
  • 2002 Kanon
  • 2002 RahXephon
  • 2000 Kâdokaputâ Sakura: Fûin sareta kâdo
  • 2000 Escaflowne в роли Hitomi Kanzaki
  • 2000 Mayonaka no tantei Nightwalker
  • 1999 Omishi mahou gekijou Risky Safety
  • 1999 Clover
  • 1998 Kaubôi bibappu: Cowboy Bebop
  • 1996 Tenkû no Esukafurône
  • 1996 Mizuiro jidai
  • 1995 Kôkaku kidôtai
  • 1990 Rôdosu-tô senki
Как композитор:
  • 2009 Tsubasa: Shunraiki
  • 2008 Kurogane no rainbareru
  • 2007 Tsubasa: Toukyou Bakuro
  • 2007 Tsubasa kuronikuru
  • 2003 Wolf's Rain
  • 1998 Cardcaptor Sakura
Играет себя:
  • 2009 Ink Music: In the Land of the Hundred-Tongued Lyricist

Видеоролики

Ссылки на другие ресурсы

Official fansite
ссылка на: http://www.ids-maaya.com/
Официальный сайт
ссылка на: http://www.jvcmusic.co.jp/maaya/

Поделитесь своими мыслями и мнением

Приветствуются ссылки на страницы, посвященные Сакамото Маая , фансайты, биографии, фотографии или видеоролики.

comments powered by Disqus
Фильмы

Фильмография

(неполная)
Eldest Boy and His Three Elder Sisters, TheEldest Boy and His Three Elder Sisters, The

Три Сестры и Братишка

Suekko Chounan Ane Sannin

в роли Эми

Год: 2003

 




©2010 asiacue.com — Обратная связьПолитика конфиденциальности