Motoki, Masahiro
imdb_iconэта персона на IMDb
d-addicts_iconэта персона на d-addicts

November 11, ShoppingFestival

Crows are back!

 

Мотоки Масахиро

[ Motoki, Masahiro ]
Общая информация
Русская транскрипция: Мотоки Масахиро [транслитерация каны по системе Поливанова]
Имя на родном языке: 本木雅弘 (もとき まさひろ)
Фамилия: Мотоки
Страна: Япония
Дата рождения: воскресенье, 12 декабря, [50 лет]
Место рождения: Окегава, Сайтама, Япония
Агенство: From First Pro
Биография

Мотоки Масахиро (MOTOKI Masahiro / 本木雅弘 / もとき まさひろ) — японский актёр, родился в воскресенье, 12 декабря, 1965 года, в Окегаве, Сайтама, Япония.

  • Real Name: Uchida Masahiro (内田雅弘)
  • Profession: Actor and singer
  • Height: 174cm
  • Weight: 63kg
  • Bloodtype: A
  • Star sign: Sagittarius
  • Family: Wife Uchida Yayako, mother-in-law/actress Kiki Kirin, father-in-law/singer Uchida Yuya

Winner of the Japan Academy Prize for Best Leading Actor for his work in “Departures,” Motoki made his film debut as the unlikely sumo wrestler in “Sumo Do, Sumo Don’t”, which won him the Japan Academy Award for Best Actor in 1992. American audiences may also remember him from the original Japanese version of “Shall We Dance?” Since then, he has worked with Japan’s top directors, starring in “Gemini” (1999), “Spy Sorge” (2003) and voicing a lead role in “Tekkon Kinkreet”.

Trivia
  • Posed nude for a photo book "white room", by Kishin Shinyoma, published in 1991 by Asahi Shuppansha. which was reproduced and republished as "Accidents Series 7" in 1999.
Фильмография
Как актер:
  • Saka no ue no kumo
  • 2008 Okuribito
  • 2007 Yoru no shanghai
  • 2006 Tekkon kinkurîto
  • 2005 Konya hitori no bed de
  • 2005 Natsumeke no shokutaku
  • 2003 Ganryujima в роли Musashi Miyamoto
  • 2003 Kôfuku no ôji
  • 2003 Spy Sorge
  • 2001 Suiyobi no joji
  • 2001 Shotoku taishi
  • 2001 Black Jack III
  • 2000 Black Jack II
  • 2000 Black Jack
  • 1999 Rinjin wa hisoka ni warau
  • 1999 Sôseiji
  • 1998 Chûgoku no chôjin
  • 1998 Tokugawa Yoshinobu
  • 1997 Bagu
  • 1996 Tokiwa-so no seishun
  • 1996 Shall we dansu?
  • 1995 Gonin
  • 1995 Namida tataete bishô seyo: Meiji no musuko, Shimada Seijiro
  • 1995 Kimi to deatte kara
  • 1995 Râkî
  • 1994 Rampo
  • 1993 Saiyûki в роли Sun Wu-Kong (Monkey)
  • 1993 Last Song
  • 1992 Sakana kara daiokishin!!
  • 1992 Shiko funjatta
  • 1991 Asobi no jikan wa owaranai
  • 1991 Kagerô
  • 1991 Taiheiki
  • 1990 Fûsen
  • 1989 Fanshî dansu
  • 1989 Raffles Hotel
  • 1989 Beppin no machi
  • 1989 226
  • 1985 Barrow Gang BC
  • 1983 Headphone Lullaby
  • 1982 Santô kôkôsei
  • 1982 Shibugakitai: Boys and Girls
  • 2010 The 33rd Annual Japan Academy Awards
  • 2008 Bokura no jidai
  • 2000 The 23rd Annual Japan Academy Awards
  • 1987 Shimura ken no daijôbudâ
  • 1969 8 ji dayo! zen'in shûgô
Играет себя:
  • 2010 The 33rd Annual Japan Academy Awards
  • 2008 Bokura no jidai
  • 2000 The 23rd Annual Japan Academy Awards
  • 1987 Shimura ken no daijôbudâ
  • 1969 8 ji dayo! zen'in shûgô

Видеоролики

Ссылки на другие ресурсы

Профайл на Dorama.info
ссылка на: http://over-time.idv.tw/cast/castshow_common.php?num=111
Официальный сайт
ссылка на: http://www.from1-pro.jp/talent/MotokiMasahiro.html

Поделитесь своими мыслями и мнением

Приветствуются ссылки на страницы, посвященные Мотоки Масахиро , фансайты, биографии, фотографии или видеоролики.

comments powered by Disqus
Фильмы

Фильмография

(неполная)
DeparturesDepartures

Провожающий ☆ Отправляющий ☆ Ушедшие

Okuribito

в роли Даиго Кобаяси

Год: 2008

Bird People in China, TheBird People in China, The

Люди-Птицы В Китае

Chugoku No Chojin

в роли Вада

Год: 1998

Shall We Dance?Shall We Dance?

Давайте Потанцуем?

Shall We Dansu?

в роли Хиромаса Кимото

Год: 1996

Sumo Do, Sumo Don'tSumo Do, Sumo Don't

Сумо Достало!

Shiko Funjatta

в роли Сюхэи Ямамото

Год: 1992

 




©2010 asiacue.com — Обратная связьПолитика конфиденциальности