Feng, Xiaogang
imdb_iconэта персона на IMDb
cinemasia_iconэта персона на CinemAsia.Ru
hkcm_iconэта персона на HKCinemagic
wiki_iconстатья в википедии

November 11, ShoppingFestival

Crows are back!

 

Feng Xiaogang

[ Feng, Xiaogang ]
Общая информация
Имя на родном языке: 馮小剛
Фамилия: Feng
Страна: Китай
Дата рождения: [58 лет]
Биография

Xiaogang Feng (FENG Xiaogang / 馮小剛) — китайский режиссёр и актёр и сценарист, родился в 1958 году, в Beijing, Китай.

Feng Xiaogang, born in 1958 in Beijing, is one of China's most bankable filmmakers.

Feng is credited for popularizing the genre he sui pian (literally New Year Celebrations Films), with his 1997 comedy Dream Factory blazing a trail for a long list of subsequent comedies that are made every year for the profitable New Year season.

Since Dream Factory, Feng has been making he sui pian movies almost every year, including Be There or Be Square (1998), Big Shot's Funeral (2001), Cell Phone (2003), A World without Thieves (2004), and If You Are the One (2008).

Most of these films feature actor Ge You, and have enjoyed proud box-office achievements.

However, Feng is not merely a comedic director. He has focused his lens on much more serious topics in such films as The Assembly (2007) and his latest offering, Aftershock.

In 2008, Feng received the You Bring Charm to the World award, which honors outstanding Chinese from a variety of fields.

Source: english.cri.cn
Фильмография
Как актер:
  • 2010 Let the Bullets Fly
  • 2010 Su Qi-Er
  • 2009 Jian guo da ye
  • 2007 Por see yee
  • 2005 Tung mung kei yun в роли The Drifter
  • 2004 Kung fu
  • 2001 Shui shuo wo bu zai hu
  • 2000 Baba
  • 1998 Yangguang Canlan de Rizi
  • 1997 Jiafang yifang
  • 1992 Bian ji bu de gu shi
  • 1987 Kai xuan zai zi ye
  • 2010 Fei Cheng Wu Rao 2
  • 2007 Ji jie hao
  • 2006 Di liu ling yi ge dian hua
  • 2005 Qiuqiu ni, biaoyang wo
  • 2003 Shou ji
  • 2003 Swordsmen of the Passes
  • 2003 Ka la shi tiao gou
  • 2008 Swordsmen of the Passes
  • 2000 Baba
  • 1995 Yi di ji mao
  • 1994 Yong shi wo ai
Как режиссер:
  • 2010 If You Are the One 2
  • 2010 Fei Cheng Wu Rao 2
  • 2010 Tangshan dadizhen
  • 2008 Fei Cheng Wu Rao
  • 2007 Ji jie hao
  • 2006 Ye yan
  • 2004 Tian xia wu zei
  • 2003 Shou ji
  • 2001 Da wan
  • 2000 Yi sheng tan xi
  • 1999 Mei wan mei liao
  • 1998 Bu jian bu san
  • 1997 Jiafang yifang
  • 1995 Yi di ji mao
  • 1994 Yong shi wo ai
  • 1993 Beijing ren zai Niu Yue
  • 2010 Let the Bullets Fly
  • 2010 Su Qi-Er
  • 2009 Jian guo da ye
  • 2007 Por see yee
  • 2005 Tung mung kei yun
  • 2004 Kung fu
  • 2001 Shui shuo wo bu zai hu
  • 2000 Baba
  • 1998 Yangguang Canlan de Rizi
  • 1997 Jiafang yifang
  • 1992 Bian ji bu de gu shi
  • 1987 Kai xuan zai zi ye
  • 2010 Fei Cheng Wu Rao 2
  • 2007 Ji jie hao
  • 2006 Di liu ling yi ge dian hua
  • 2005 Qiuqiu ni, biaoyang wo
  • 2003 Shou ji
  • 2003 Swordsmen of the Passes
  • 2003 Ka la shi tiao gou
  • 2008 Swordsmen of the Passes
  • 2000 Baba
  • 1995 Yi di ji mao
  • 1994 Yong shi wo ai
Как продюсер:
  • 2010 Fei Cheng Wu Rao 2
  • 2007 Ji jie hao
  • 2006 Di liu ling yi ge dian hua
  • 2005 Qiuqiu ni, biaoyang wo
  • 2003 Shou ji
  • 2003 Swordsmen of the Passes
  • 2003 Ka la shi tiao gou
  • 2008 Swordsmen of the Passes
  • 2000 Baba
  • 1995 Yi di ji mao
  • 1994 Yong shi wo ai

Видеоролики

Поделитесь своими мыслями и мнением

Приветствуются ссылки на страницы, посвященные Feng Xiaogang , фансайты, биографии, фотографии или видеоролики.

comments powered by Disqus
Фильмы

Фильмография

(неполная)
True LegendTrue Legend

Настоящая Легенда

Su Qi-Er

в роли Pickpocket

Год: 2010

AssemblyAssembly

Сигнал К Отступлению

Ji Jie Hao

режиссёр

Год: 2007

Banquet, TheBanquet, The

Банкет

Ye Yan

режиссёр

Год: 2006

A World Without ThievesA World Without Thieves

Мир Без Воров

Tian Xia Wu Zei

режиссёр/сценарист

Год: 2004

Kung Fu HustleKung Fu Hustle

Кунг-Фу Хастл

Kung Fu Hustle (Gong Fu)

в роли Crocodile Gang Boss (as Feng Xiao Gang)

Год: 2004




©2010 asiacue.com — Обратная связьПолитика конфиденциальности