Chong, Felix
imdb_iconэта персона на IMDb
hkcm_iconэта персона на HKCinemagic
wiki_iconстатья в википедии
С днем рождения:

С днем рождения:

Furuta, Arata
ФУРУТА Арата

古田新太
1965-12-03
Chan, Jaycee
Chan Jaycee

房祖明
1982-12-03
Tan, Alexi
Tan Alexi

陈奕利
1968-12-03
Leung, Sammy
Leung Sammy

森美
1973-12-03
Takaoka, Saki
ТАКАОКА Саки

高岡早紀
1972-12-03

Chong Felix

[ Chong, Felix ]
Общая информация
Имя на родном языке: 庄文强
Фамилия: Chong
Страна: Гонконг
Дата рождения: [48 лет]
Место рождения: Гонконг
Биография

Felix Chong (CHONG Felix / 庄文强) — гонконгский сценарист и режиссёр, родился в 1968 году, в Гонконге.

Alternative names: Felix Chong Man Keung, Felix Chong, Chong Man Keung
Profession: Director, Writer, Original Story


Felix Chong is a famous movie scriptwriter in Hong Kong. One of his outstanding product is the series of 'Infernal Affairs', which movies won many awards in many awarding ceremony. He also won the 'Best Screenplay' in the 22nd Hong Kong Film Awards, 8th Golden Bauhinia Awards and Hong Kong Screenwriters' Guild 2002.

His latest work, Initial D, had spread over in Asia and became the top in the box office chart. 'Moonlight in Tokyo' is the first film that Felix to be the director.

Courtesy of Base Production Ltd (April 2006)
 
Trivia
  • Worked for more than 5 years at Hong Kong's TVB network as a copywriter for promotional on-air spots. During this time, Felix also moonlighted as script-writer on a number of HK films with crime/Triad-related story-lines.
Фильмография
Как актер:
  • 2000 Tejing xinrenlei 2
Как режиссер:
  • 2011 Guan yun chang
  • 2011 Sit yan fung wan 2
  • 2010 Fei saa fung chung chun
  • 2009 Qie ting feng yun
  • 2008 Daai sau cha ji neui
  • 2005 Ching yi ngor sum gi
Играет себя:
  • 2004 Infernal affairs 1: Origines d'une saga

Видеоролики

Поделитесь своими мыслями и мнением

Приветствуются ссылки на страницы, посвященные Chong Felix , фансайты, биографии, фотографии или видеоролики.

comments powered by Disqus
Фильмы

Фильмография

(неполная)
OverheardOverheard

Подслушанное (Прослушка)

Qie Ting Feng Yun

сценарист/режиссёр

Год: 2009

Initial DInitial D

Гонки Сектора D

Tau Man Ji D

сценарист

Год: 2005

Infernal AffairsInfernal Affairs

Двойная Рокировка

Mou Gaan Dou / Wu Jian Dao

сценарист

Год: 2002

Gen-Y CopsGen-Y Cops

Спецназ Нового Поколения

Tejing Xinrenlei 2

сценарист

Год: 2000

Tokyo RaidersTokyo Raiders

Токийский Расклад

Dong Jing Gong Lüe

сценарист

Год: 2000




©2010 asiacue.com — Обратная связьПолитика конфиденциальности